Primeur Cursussen

Voor cursussen over digitale fotografie en/of photoshop kunt u ook bij ons terecht.

De cursus digitale fotografie is een zeer praktijkgerichte cursus. Tijdens deze 4 lessen van 2 uur leert u de functies van uw camera kennen en gebruiken. U bent constant met uw eigen camera aan het werk, waardoor u ermee vertrouwd raakt en door ervaring betere foto’s kunt gaan maken.


Tijdens elke les worden er een aantal dingen uitgelegd:


  • Les 1 is een presentatie over de digitale camera in het algemeen. Tijdens deze les laten we ook zien hoe u foto’s op de computer zet en op cd brandt.
  • Les 2 en 3 is het bespreken van de camerafuncties. Aan de hand van een functielijst laten we zien waar de functies op uw camera zitten, waar ze voor dienen en wanneer u ze het beste kunt gebruiken.
  • Les 3 We laten aan de hand van een presentatie zien wat een mooie foto is en waar u op moet letten als u een foto maakt.
    Natuurlijk uitgaande van de mogelijkheden van uw eigen camera.
  • Les 4 is een praktijkles, we gaan in een studio-opstelling foto's maken en de vragen beantwoorden die u wellicht zult hebben.


De cursus digitale fotografie bestaat uit 4 lessen van ongeveer 2 uur. Bij deze cursus krijgt u een hand-out om te gebruiken bij de cursus en natuurlijk een kopje koffie of thee.


De cursus photoshop bestaat uit 4 lessen van ongeveer 2 uur. Bij deze cursus wordt gebruik gemaakt van de nieuwste versie van photoshop elements.

In deze lessen leert u hoe photoshop elements werkt. Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe het beheren (opslaan) van uw foto’s met photoshop elements in zijn werk gaat. U leert het overbrengen van foto’s van de geheugenkaart naar de computer. Ook leert u tijdens deze cursus alles over:


  • - kleurbeheer
  • - afbeeldingsgrootte en dpi
  • - de gereedschappen
  • De cursus photoshop wordt gegeven in 4 lessen van ongeveer 2 uur. Deze cursus is inclusief een Nederlandstalig informatieboek over photoshop elements en natuurlijk een kopje koffie of thee.